lauantai 21. huhtikuuta 2007

Tyyliseikat ratkaisevat

Kehitys siis tapahtui Linux ympräistössä. Samoin tietenkin testaus. Testasin kaikilla käytössä olevilla selaimilla vähäsen. Ja mutteri.com näytti suunnilleen samalta kaikilla selaimilla. Tässä kohtaa tein yhden virheen - oletin [vaikka tiesin toisin], että Internet Explorer toimisi suunnilleen samalla tavalla. Koska minulla ei kotona ole Windows pohjaisia tietokoneita, pääsin testaamaan IE:llä vasta töissä, ja sekin tapahtui sattumalta.

Sillä hetkellä veret seisahtuivat. Palvelu näytti verrattain kamalalta (ja täysin erilaiselta) kun käyttelin IE:tä.

Muista testata valtaselaimilla. Vaikka IE 5 ja 6 ovat susihuonoja, on niiden osuus selainmarkkinoista maailmanlaajuisesti vielä ylivoimainen. Suomessakin IE pitää hallussaan noin 50% selainmarkkinoista.


Tämän hirveyden huomattuani oli aika ruvet siivoamaan tyylejä koodista. En koskaan (ennen tätä) ollut perehtynyt CSS:ään (cascading style sheets), mutta nyt oli senkin aika. Eli aloin siirtämään layoutteja pois ohjelma koodista. Tämä periaate on vanha ja tuttu (sovelluslogiikka ja User Interface pitää olla erillään), mutta se ei ollut minulle tärkeätä ennen tätä.

Ei kommentteja: