maanantai 23. huhtikuuta 2007

Olet sivuston 8. kävijä. Laskuri nollattu 15.04.2002

Sivulaskurit ovat verrattomia. Niitä onneksi näkee aika harvassa nykyään. Jos tarkoituksesi on houkutella uusia uskollisia kävijöitä niin luultavasti huonoin keino on laittaa sivulle laskuri, joka kertoo ettei sivuja oikeasti kukaan käytä.

Tämäntyylisillä (kuten sivulaskuri) tempuilla on tarkoitus kertoa kävijöille, kuinka aktiivinen saitti on ja sitä kautta löytää uskollisia kävijöitä ja parantaa sivulatauksia / vierailu -suhdetta. Mutta ennenkuin ryhdyt heiluttelemaan suosion tunnuslukuja kaikille vierailijoille, kannattaa varmistaa että henkseleiden paukuttamiseen on aihetta.

www.mutteri.com:issa en juurikaan levittele tunnuslukuja vierailijoille. Siihen on yksinkertainen syy: vierailijoita ei yksinkertaisesti ole mielestäni riittävän paljoa, että kannattaisi sen suhteen tuulettaa. Tietenkin seuraan jatkuvasti sivuston käyttöä, ja tiedän koko ajan tarkkaan kuinka monta päivittäistä kävijää minulla on, kuinka monta sivua he keskimäärin lataavat jne.

Harkitsin pitkään paljastanko ilmoitusten yhteydessä sitä kuinka monta kertaa ao. ilmoitus on luettu.

Alunperin rakensin näyttölaskuri -toiminnallisuuden niin, että tieto oli saatavilla vain kirjautumalla järjestelmään sisään. Ajattelin, että käyttötilastot olisi hyvä lisäarvopalvelu, joka kannustaisi käyttäjiä rekisteröitymään [en missään vaiheessa suunnitellut rahastaa tällä tiedolla]. Mutta joko tuo ei ollut riittävän arvokas tieto, jotta sen takia oltaisiin haluttu rekisteröityä tai sitten en vain saanut viestiä läpi uusille vierailijoille. Niinpä päätin tehdä ilmoituksen näyttökerrasta sellaista tietoa, mikä näytettäisiin kaikille käyttäjille ilmoituksen yhteydessä.

Tässä kohtaa web maailmaa hyvin tuntevat kaverit saattavat tokaista mielessään: Nuo www.mutteri.com:in luvut ovat niin pieniä, että johan maailmalla seikkailevat hakurobotitkin tuottavat enemmän lukukertoja! Ja kaverit ovat tässä oikeassa. Halusin kuitenkin kertoa käyttäjille ihan oikeaa tietoa, enkä ylioptimistisia satuja, joten rakensin järjestelmään ominaisuuden joka kerää hakurobottien tietoja tietokantaan, ja varmistaa, että robotin vierailua ei lasketa ilmoituksen näyttökertoihin. Ei tämä mikään pomminvarma keino ole, mutta suurimman osan turhista sivulatauksista se kyllä jättää laskematta.

Kukaan ei halua olla sivustosi 9. vierailija viimeisen kahden vuoden aikana.

Älä siis näytä sivulaskureita tai muita liikennetietoja, ellei sinulla ole ihan oikeasti jotain kerrottavaa ao. tiedolla.

Ei kommentteja: