lauantai 21. huhtikuuta 2007

Tuumasta toimeen

Nyt oli asiaa märehditty riittävästi. Suunnitelmat www.mutteri.com:ista olivat suunnilleen valmiit ja kaikki kritiikki oli sujuvasti unohdettu tai painettu villaisella. Päätös palvelun perustamisesta oli valmis. Sitten ei muuta kuin kehitysympäristö pystyyn Linux:iin, muutama rivi html:ää, php:ta ja tietokanta pystyyn. Eihän siinä sen kummempaa. Kaksi viikkoa (iltaisin) ja homma valmis... Tai sitten ei.

Arvioin kehittämisen vaatiman ajan todella pahasti väärin. Pyrin koodaamaan jonkinlaisessaa sovelletussa XP eli extreme programming moodissa, missä aina tehtiin yksi toiminnallisuus valmiiksi, niin sitä pientä tekemistä vain riitti ja riitti ja riitti (ja riittää yhä). Jossain kohtaa kirjoittelen lisää kehitysmetodeista(ni) ja kaikesta mitä siinä olen oppinut.

Tässä kohtaa elettiin muistaakseni kesä-heinäkuuta 2006.

Kehitysympäristö
Kehitysympäristönä käytän Linux Fedora Core versiota 6. Apachesta taitaa olla versio 2.x, phpsta 5.x ja taitaa MYSQL:kin olla viitos versiota.
Työkaluina käytän:
- tekstieditori (jep, kaikki on käsin koodattu) Quanta+ [aivan loistava editori KDE ympäristössä]
- selaimena Firefox, Moxilla, Konqueror ja Opera. Koska teen kehitystä Linux:illa, saattaa tulos IE:llä olla sillointällöin ei niin kaunista. Mutta pyrin tarkistamaan sillointällöin jollain windows koneella miltä näyttää - ja korjata kun ongelmia löyty.
- FTP sovelluksena ja tiedostonhallintaan soveltuu erinomaisesti tuo Konqueror (siinä on myös selain samassa mikä on välillä ihan kätevä ominaisuus).
- versionhallinta: ei mitään koska teen järjestelmää yksin, ja jokaisen session jälkeen käteen jää toimiva / julkaisukelpoinen järjestelmä.
- backupit: ei oikeastaan mitään - jokaisen session jälkeen koodi heitetään tuotantojärjestelmään joten siellä on backup, jos kotikone hajoaa.

Ei kommentteja: