lauantai 21. huhtikuuta 2007

Opetus 4: Testaa ideasi

On äärimmäisen helppoa kehittää maailman paras järjestelmä omassa päässä. Mielikuvitusmaailma kun sallii sinun kontrolloida ympäristöäsi ja jättää huomioimatta sinulle epäedulliset seikat. Ja koska sinulla on kova innostus päällä, jää kaikki vaikeudet huomioimatta. Tässä kohtaa apuun rientävät tuttavat ja kaverit. Älä testaa ideoitasi julkisilla palstoilla, ellet halua että joku kaappaa ideasi.

Kun vihdoin olet saanut oman ideasi mielestäsi riittävän selväksi, ymmärrät kilpailutilanteesi (omasta mielestäsi ainakin) ja olet keksinyt miten palvelullasi tehdään myös rahaa; tässä kohtaa kannattaa alkaa juttelemaan asiasta tuttujen kanssa. Kerro heille ideasi - ja pyydä heiltä vilpitöntä ja rehellistä palautetta. KUUNTELE tuo palaute menettämättä hermojasi. Nämä mielipiteet tulevat ihan oikeilta käyttäjiltä ja ihmisiltä (vaikka sinä heidät tunnetkin). He eivät elä sinun pääsi sisällä olevassa "laa-laa-landiassa".

Itse tein www.mutteri.com:in suhteen tuota testausta muutamien liiketoiminnasta jotain ymmärtävien ystävieni kanssa. Ja palautetta tuli. Keskusteltiin mm. ansaintamallista (www.mutteri.com ansaintamalli perustuu mainostuloihin), kilpailijoiden vahvuuksista ja heikkouksista (muista, että sinun tekemäsi lista on subjektiivinen ja vaaleanpunainen).

Palutteesta voisin korostaa seuraavia seikkoja:

- minä en ole ohjelmoija, joten teknisesti palvelu ei välttämättä olisi edistyksellinen ja/tai hyvä (aiheesta lisää myöhemmin)
- minä en ole graafinen suunnittelija (minun tekemäni design ei siis olisi välttämättä oikeasti kovin hääppöinen - aiheesta lisää myöhemmin)
- tunnettujen kilpailijoiden haastaminen on vaikeaa ja vaikeampaa mitä minä kuvittelen
- ansaintamalli on hutera (totta - ja tästäkin lisää myöhemmin)

Jos olisin kuunnellut saamaani palautetta, ei www.mutteri.com:ia olisi - eikä olisi tätä blogiakaan. Sinä voit päättää valitsinko oikein vai väärin.

Ei kommentteja: