lauantai 21. huhtikuuta 2007

Ensimmäinen versio valmis

Joskus heinäkuun lopussa sain ensimmäisen version valmiiksi ja tuotantokäyttöön. Ensimmäisenä tietenkin pistin omat romuni myyntiin.

Oli tietenkin selvää, että mitään ryntäystä saitille ei tullut. Eihän kukaan tiennyt mikä ihme se www.mutteri.com oikein on. Muutaman päivän seurailin liikennettä, mutta ei...

Muista ilmoittaa sivustosi hakukoneille. Hakukoneiden kautta tulee suurin osa uusista kävijöistä.

Googlailin lämpimäkseni eri hakusanoilla millä kuvittelin vierailijoiden saapuvan. Mutta Top 10:iin on vaikea murtautua. Esimerkiksi Kirpputori -hakusanalla www.mutteri.com oli jossain sijalla 200+. Eipä sinne saakka hakutuloksia kovin moni jaksa selata.

Positiivisena pilkahduksena voi todeta sen, että hakusana "kirpputori +tuote" yhdistelmällä alkoi tulla parempia sijoituksia googlessa.

Koska minulla oli tarve myydä tuotteet, pistin myynti-ilmoituksia myös ns. "kilpailijoiden" kanaviin, kuten uutisryhmiin jne. Jokaiseen ilmoitukseen tietenkin linkki mutteri.com:iin.

Tällä "kikalla" alkoi tulla satunnaisesti hieman enemmän kävijöitä. Mutta niitä kaikkia vaivasi sama "vika": Ne tulivat, lukivat sen ilmoituksen mitä etsivät ja poistuivat. Tämä ei tietenkään ollut mikään veret seisauttava yllätys, mutta kuvittelin että ns. "sticky" kävijöitä tulisi edes vähän paremmalla prosentilla.

Vääränlainen markkinointi tuo vääränlaisia vierailijoita.


Joskus elokuussa tuli ensimmäinen ihan rehellinen ostajakin - joku tiedusteli minulla myynnissä ollutta sohvaa. Viestissä oli viite juuri www. mutteri.com:iin.

Ensimmäisen viikon vierailijasaldo oli jossain 10:n erillisen kävijän tasolla (siis viikossa, ei päivässä).

Huomio ohjelmakoodista: Tässä vaiheessa ohjelmointi prioriteettini oli selkeä: saada jotain toimivaa käyttöön. Ohjelmakoodi oli hirveää (tietokanta oli ok).

Ei kommentteja: