keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Hurjaa menoa ja uusia vierailijoita

Eipä voinut tänään kuin silmiään hieroa kun katsoi mitä on käyttäjämäärille tapahtunut pääsiäisen jälkeen. Nyt on parina viime päivänä rikottu ennätyksiä molempina päivinä. Jostain käsittämättömästä syystä on mutteri.com kävijämäärät kasvaneet jopa 50% normaalista. Kävijämäärät ovat pysyneet nyt tuolla korkeammalla tasolla pari päivää.

Mitään järkevää syytä nousulle ei ole. Sivuille on kuitenkin tullut uusia ilmoituksia nyt parin päivänä. Suurin osa noista uusista kävijöistä on tullut hakukoneiden kautta, mikä vain korostaa optimoinnin tärkeyttä. En ole mitään erityisen ihmeellistä optimointia tehnyt, mutta se vähä mitä olen tehnyt näyttää riittävän. Suomessa optimoiminen on vielä verrattain helppoa. En sano, että kuka vaan sen pystyy tekemään, mutta verrattuna englanninkieleen suomi on vielä lasten leikkiä. Varsinkin kun optimointi ei ole ihan oikeata ja merkittävää liiketoimintaa täällä. Eihän meillä edes verkossa tapahdu ihan oikeaa liiketoimintaa merkittävissä määrin.

Huomasin, että mutteri.com on noussut googlen hakutuloksissa hakusanalla "kirpputori" jo melko korkealla. Kun itse kokeilin muutama minuutti sitten, oli mutteri.com sijalla neljä. Uskon, että sijoitus on noussut jokusen pykälän, ja se yksistään saattaa selittää kasvaneet kävijämäärät. Ei muuta kuin kävijämääriä seuraamaan.

PS: pari päivää sitten joku käytti tuota Kutsu ystävä -toiminnallisuutta. Kyseistä toiminnallisuutta on nyt käytetty ehkä viisi kertaa.

Ei kommentteja: