keskiviikko 19. joulukuuta 2007

mikko.fi - beta

Kävin taas vaihteeksi lueskelemassa mikko.fi:ssä keskustelualueella. mikko.fi on rohkeasti avannut käyttäjätuen kaikkien luettavaksi. Ja tuntuu, että moderointia ei palautteeseen ole. Olen sitä mieltä rehellisesti, että liike on ollut rohkea. Tosin palautetta lukiessa jää päällimmäisenä mieleen, että mikko.fi taitaa vielä olla beta. Pääosin palaute on nurisemista siitä ja tästä ja kuinka huuto.net on vielä paljon parempi. Kaipa se oli välttämätöntä, että huuto.netiin tullaan mikko.fi:tä vertaamaan joka käänteessä.

Mutta avoin ja julkinen palaute on aika hyvä juttu. Ehdottomasti nykyaikainen ratkaisu. Palautteen perusteella sitä voisi vain kuvitella, että mikko.fi on vielä beta asteella. Reagointinopeudessakin tuntuu olevan toivomisen varaa - muutama kuukausi sitten lukemani palaute oli tismalleen samaa mitä tänäpäivänäkin: ilmoituksen jättäminen on liian vaikeaa. Itse olen joskus ollut mukana tekemässä ammattimaisesti kuluttajille suunnattua palvelua/ohjelmistoa. Meillä oli tapana tehdä verrattain paljon kuluttajatutkimusta jo ennen julkaisemista - siis ennen beta julkaisua. Mikko.fi:n tapauksesta jää väkisinkin sellainen mielikuva, että beta testaus on suoritettu asiakkaan (Alma media) toimesta, eikä suinkaan oikeiden kuluttajien toimesta.

Mikko.fi -palautteessa kannustaa se, että suurimmat nurinan aiheet tuntuvat mutteri.com:issa olevan (mielestäni) hyvissä kantimissa. Eli ilmoittaminen on helppoa - ja ilmoitusten uudelleen luokittelua ja uudelleen käyttäminen yhtälailla nopeaa ja vaivatonta.

Ei kommentteja: