perjantai 12. lokakuuta 2007

mikko.fi

No niin... Alma Media avasi uuden myyntipalvelun nimeltä mikko.fi. Tai on, onhan siitä jo muutama kuukausi kun tuo uusi palvelu lanseerattiin. Mielenkiintoista nähdä miten uusi palvelu otetaan vastaan. Pääsee varmaan seuraamaan miten uutta palvelua lanseerataan siten, että käytössä on ihan oikea budjetti mm. markkinoinnille ja brandin rakentamiselle. Kuten olen jo pari kertaa tainnut mainita, on tuo myyntikanavian tarjonta melko hyvä jo Suomessa. Tilaa uusille palveluille toki on, mutta uskon, että todellisen suosion voi saavuttaa ainoastaan tekemällä asioita paremmin kuin muut. Kenties parhaiten pintansa pitätänyt huuto.net jättää objektiivisen vierailijan kylmäksi... toiminnallisuuksia on vähän ja ne ulkoasukin on jo vanhentunut. Mutta, käyttäjiä on paljon, tuotteita on paljon ja huuto.net on yhä erinomaisen helppokäyttöinen.

Kävin tutustumassa mikko.fi:n keskustelupalstaan. Palautteen perusteella on mikko.fi:llä vielä paljon petrattavaa jos haluavat sanoa tekevänsä hommaa paremmin kuin muut. Itse en palvelua ole käyttänyt (varmaan pitäisi), joten kommenttini perustuvat puhtaasti keskustelupalstalta lukemiini kommentteihin.

Mutta jossain se mikko.fi on onnistunutkin: muutamassa viikossa oli järjestelmässä jo enemmän ilmoituksia kuin mutteri.com:issa. Jos menet kadunmieheltä kysymään, niin hän tuskin mikko.fi:tä tuntee - mutta nimi on varmasti tutumpi kuin mutteri.com. Ja olisihan se ihme jos ei olisi - vaikka palvelun budjetti ei varmasti tule julkiseksi, väitän, että palvelun rakentaminen, operointi ja kehittäminen on maksanut ja maksaa jatkossakin tuhansia kertoja enemmän kuin mutteri.com:in.

Kuten sanottua, on erittäin mielenkiintoista miten mikko.fi pääsee myyntipalstojen kartalle ja kuinka pysyvän jäljen se pystyy jättämään. Uskon kuitenkin, että vanhojen konkareiden syrjäyttäminen ei onnistu ellei tarjontaan ilmesty jotain todella mullistavaa - ja toistaiseksi esitellyt lääkkeet pistää mikko.fi:n jonnekin kauppapaikkojen keskikastiin.

Ei kommentteja: