sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Uusien vierailijoiden arvoitus

Taisinpa löytää syyn siihen, miksi pääsiäisen jälkeen tuli yhtäkkiä reilusti uusia vierailijoita. Kuten muutama viikko sitten kirjoitin, heti pääsiäisen jälkeen mutteri.com:iin ilmestyi jopa 50% enemmän kävijöitä kuin normaalisti. En löytänyt tähän oikeastaan mitään selitystä, paitsi että kävijämäärät olivat kasvaneet juuri hakukoneiden kautta tulevassa liikenteessä.

Tänään selailin gmailin spam laatikkoa (harvemmin luen niitä viestejä jotka automaattisesti spam:in joukkoon ajautuvat). Löysin roskapostien seasta kuitenkin vestin webinfo.fi -palvelulta. Olen joskus ilmoittanut mutteri.com:in webinfon hakemistoon. He lähestyivät minua maaliskuun lopulla sähköpostilla missä kertoivat, että olivat ohjanneet uusia kävijöitä mutteri.com:iin. Webinfo.fi oli tehnyt jotain minkä seurauksena mutteri.com oli noussut googlen hakutilastoissa sijalle yksi hakutermein: nettikirppis verkkokauppa ja myy tavarat netissä. Tämä muutos oli tehty juuri tuossa pääsiäisen jälkeen, ja viesti oli lähetetty minulle samana päivänä kun käyttäjämäärät olivat nousseet 50%.

Oli tuossa heillä tietenkin omakin koukku: googletettaessa noilla hakutermeillä tulee ensimmäiseksi osumaksi webinfo.fi:n sivu missä linkitetään mutteri.com:ia. Eli osumat eivät ole suoraan mutteri.com:iin vaan webinfon kautta. Haittaako tuo minua? Ei ainakaan tässä vaiheessa kun jokainen uusi kävijä on arvokas - riippumatta miten he mutteri.com:in löytävät.

PS: kutsu ystävä -toimintoa on taas käytetty... siitähän on tulossa varsinainen hitti, sitä on käytetty jo kuusi kertaa.

Ei kommentteja: