torstai 1. marraskuuta 2007

Pientä pintaremonttia

Muutama viikko sitten sain palautteena ideoita miten mutteri.com:ia voisi parantaa. Noista ideoista taas hieman motivoituneena tein saitille muutamia pienimuotoisia uudistuksia. AJAX:iin en vieläkään ole koskenut tämän saitin puitteissa. Ja syy on surkea - vaikka olen jotain pientä AJAX:ia käyttäen tehnytkin, ei se ole ihan vielä uponnut. Javascript on mielestäni perseestä, lähinnä siksi, että en sitä itse juurikaan osaa. Mutta vaikka AJAX antaa vielä odottaa, tuli tehtyä kuitenkin muutamia pikkutemppuja, jotka tuovat mutteri.comin ehkä vähän lähemmäs tämän päivän layoutteja. Olen tainnut jossain kommentoida itsekin, että saitti on tyyliltään ja toiminnallisuudeltaan lähempänä vuotta 1999 kuin vuotta 2007.

Tein pari perusjuttua nyt kuntoon:

  1. tagipilvi etusivulle: tavoitteena tuoda suositut kategoriat helposti ja nopeasti saataville.
  2. suuret pikanäppäimet niille toiminnoille, joiden toivon olevan käyttäjille tärkeitä ja paljon käytettyjä. Pikanäppäimenä on tuo "kutsu ystävä":kin jonka olen haukkunut täysin turhaksi ominaisuudeksi. Eikä sen suosio tunnu kasvavan, vaikka nappi on nyt paraatipaikalla.
  3. Joutavat tekstit (esittelyt ja muut) vein etusivun loppuun. Hakukone ne sieltä löytää... ja käyttäjäkin jos jaksaa rullailla sivua alaspäin.
Tavoitteena näillä tempuilla oli tosiaan lisätä tilan tuntua saitilla - lisää valkoista = lisää ilmavuutta. Toinen tavoite oli tuoda keskeinen tieto keskeiselle paikalle, mistä käyttäjän silmä sitä todennäköisimmin hakee.

Muitakin muutoksia / lisäyksiä on mielessä, mutta vapaa-aika tuntuu olevan kortilla. Varsinaisia toiminnallisuuksiahan nyt ei systeemiin lisätty, jos tagipilveä ei voida pitää toiminnallisuutena.

Tattista Artulle vinkeistä. Lisävihjeitä otetaan kiitollisena vastaan.

Ei kommentteja: