maanantai 4. kesäkuuta 2007

Trendsetterin kesä

Kesä tulee, tai siis tuli jo, ja nyt on mielenkiintoista seurata miten se vaikkuttaa kirpputoritoimintaan. Voisi kuvitella, että kesäisin ihmisillä olisi muutakin tekemistä kuin roikkua webissä myytävää tai ostettavaa etsimässä. Edessä on www.mutteri.com:in ensimmäinen kesä. Koko saitti sai siis alkunsa noi vuosi sitten ja jossain kohtaa pitää tehdä tilinpäätös ensimmäiseltä toimintavuodelta.

Kesä ei välttämättä olekaan kirpputoritoiminnalle halla-aikaa.

Selvittelin hieman Google trends:in kautta miten hakusana "kirpputori" on sijoittunut aikaisempina vuosina. Oli vähintäänkin mielenkiintoista, että kesä ei välttämättä olekaan kirpputoritoiminnalle halla-aikaa. Trendsistä löytyi tietoja parilta viime vuodelta, joten mitään vedenpitävää johtopäätöstä ei hauista voinut vetää. Mutta niin 2005 kuin 2006 oli nähtävissä seuraavat ilmiöt tuon "kirpputori" hakusanan suhteen.
  • Alkuvuonna hakusanaa käytettiin enemmän kuin loppuvuonna
  • Kesäkuussa oli havaittavissa notkahdus alaspäin - liekö syynä Juhannus
  • Heinäkuussa vastaavasti oli havaittavissa selvä piikki ylöspäin - heinäkuu näytti olevan vuoden paras kuukausi "kirpputori" hakusanalle.
  • Joulukuussa ei kirpputorille ole kysyntää. Ei kovin suuri yllätys - harvemmin joululahjaksi ostetaan käytettyjä esineitä - ja pyhien aikaan ei kirpputoreillakaan ole juuri mitään toimintaa.
On jännittävää nähdä miten hakusanan suosion vaihtelut tulevat vaikuttamaan esimerkiksi mainostuloihin. Kirpputori -hakusana on www.mutteri.com:ille erittäin tärkeä, sillä se on jatkuvasti top 3:ssa mutteri.com:iin johtavissa hakusanoissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikä ole itse asiassa mitään eroa sillä, hakeeko henkilö alun perin tietoa oikeista livekirpputoreista mennäkseen sinne viettämään aikaa ja myymään tai ostamaan jotakin heinäkuun ratoksi, vai nettikirppiksistä - ei kai, jos mutterisivuston tavoitteena on vain saada tulijat klikkaamaan sivulle ilmestyviä mainoksia.

Kiinnostava konsepti.

atammin kirjoitti...

Eihän tuo mutteri.com:in tarkoitus ihan niin suoraviivainen ole. Eli mainosten klikkamisilla tietenkin katetaan palvelun kustannuksia. Sen verran on realismia tarttunut vuosien varrella, että kuvitelmat suurista rikkauksista ovat jääneet jo kauan sitten. Sanoisin, että todellinen rahan ansaitseminen edellyttää joko suuria sijoituksia markkinointiin tai melkoista tuuria ja sattumien summaa.

Mielestäni mutteri.com:in olemassaolon tarkoitus ei ole mainosten klikkailu. Pistin palvelun pystyyn täyttämään henkilökohtaista tarvetta. Kuvittelin, että palvelulle on tilausta laajammassakin mittakaavassa. Kuten jossain kohtaa taisin mainitakin, en tehnyt riittävää taustatutkimusta ennen saitin pystyttämistä. Webissähän on vastaavia (=kilpailevia) palveluita aika monta. Moni niistä pohjautuu sekä mainosrahaan, että lisäpalveluiden myymiseen. Mutteri.com:issa ei ole piilotettuja ja/tai maksullisia lisäpalveluita - vaan kaikki tarjolla olevat toiminnnallisuudet ja ominaisuudet on käytettävissä kunhan vain rekisteröityy käyttäjäksi. Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä edellytä mitään. (Huh, olipas melkoinen mainospuhe :)