lauantai 2. kesäkuuta 2007

Lisää mainoksia => lisää rahaa?

Kun aloitin mutteri.com:in tekemisen oli minulla ajatuksena, että käyttäjän pitää aina tietää koska hän klikkaa mainosta. Toteutin tämän siten, että loin adsenseen oman väripaletin www.mutteri.com:in mainoksille. Tämä väripaletti noudattelin itse saitin väritystä, mutta mainoksen sijoittelu ja väritys yhdessä teki sen hyvin selväksi, että kyseessä oli mainos.

Toinen ajatukseni oli, että en halua täyttää sivuja mainoksilla. Kuten moni tietää, Goolen adsense salli korkeintaan kolmen mainosyksikön sijoittamisen yhdelle sivulle. Itse aloitin homman käyttämällä vain yhtä mainosyksikköä jokaisella sivulla.

päätin hylätä alkuperäisen mainostensijoittelustrategiani. Hylkäsin itse asiassa molemmat periaatteeni.

Näistä periaatteista huolimatta jotkut käyttäjät klikkaisivat mainoksia ja sitä kautta minulle tuli jonkinverran (ei oikeasti paljoa) rahaa. Mutta vaikka saitilla käyttäjämäärät kasvoivat, ei mainosrahaa tullut juurikaan enempää. Tällä hetkellä www.mutteri.com:issa on noin 100 päivittäistä erillistä kävijää. Ahneena :-) ihmisenä halusin, että tulot kasvaisivat orgaanista kasvua nopeammin. Niinpä päätin hylätä alkuperäisen mainostensijoittelustrategiani. Hylkäsin itse asiassa molemmat periaatteeni.
  • Sijoitin kaikille sivuille lähes maksimimäärän mainoksia
  • muutin mainosten väripaletin sellaiseksi, että ne eivät enää erottuisi muusta sisällöstä.
Muutosten jälkeen aloin seuraamaan mainosrahan kertymistä...

Ja kuinka ollakaan - heti seuraavan kuukauden aikana mainostulot lähes kolminkertaistuivat, vaikka käyttäjien määrä ei kasvanut merkittävästi. Uskomatonta mutta totta.

Eli mitä enemmän sivullasi on mainoksia, sitä enemmän niitä klikkaillaan. Tämä on tietenkin ihan ymmärrettävissä, mutta yllätyin siitä, että vaikutus oli niin suuri ja välitön.

Mikään ei ärsytä minua niin paljoa kuin mainoksia pursuavat saitit ja mainokset, jotka on naamioitu osaksi sisältöä.

Tästä huolimatta kehoittaisin mainostuloja havittelevia webmastereita harkitsemaan mainostensa sijoittelua ja määrää. Mikään ei ärsytä minua niin paljoa kuin mainoksia pursuavat saitit ja mainokset, jotka on naamioitu osaksi sisältöä.

Ei kommentteja: