maanantai 22. joulukuuta 2008

Hygieniatikkareita ja tilastoennätyksiä

Edellisen kerran taisin kirjoittaa melkein kaksi kuukautta sitten. Viimeinen kirjoituksen käsitteli Googlen näennäistä bänniä mutteri.com:ille. Tuolloin kävijämäärät putosivat 90% kahdessa päivässä.

Valitettavasti marraskuu ei tuonut tilanteeseen parannusta. Vain kahtena päivänä marraskuussa hakukoneet (google) päästi kirpputorille "normaalin" määrän kävijöitä. Valitettavasti ilo jäi varsin lyhytaikaiseksi; vain kahden päivän kuluttua palattiin saitin alkuaikojen kävijämääriin (tai jopa niiden alle). Päädyin marraskuussa uudelleenoptimoimaan sivuja, jotta sijoitus hakukoneissa paranisi - näin ei kuitenkaan käynyt. Olen siis aika vakuuttunut, että mutteri.com on hakukonejätin kieltolistalla - enkä minä tiedä miksi.

No, huono flaksi sen suhteen. Mutteri.com on kuitenkin maksanut itsensä takaisin monta kertaa. Ja jopa tämänhetken kävijämäärillä mainostulot ylittävät sivustosta aiheutuvat menot. Koska mutteri.com ei vaadi mitään ylläpitoa, en tule sitä sulkemaan.

Joulukuu alkoi kuitenkin kirpputorini kannalta mielenkiintoisesti. Yhtäkkiä, kuin salama kirkkaalta taivaalta, nousivat kävijämäärät mutteri.comissa tuhansilla prosenteilla (juu, tuhansilla prosenteilla). Parhaina joulukuun päivinä sivustolla kävi jopa 5000 erillistä kävijää. Syyksi kävijäryntäykselle osoittautui jonkin vierailijan linkitys erinäisillä keskustelupalstoilla. Joku nuorukainen huomasi mutteri.com:issa olevan myynnissä pillutikkareita, ja tämäkös se aiheutti mielenkiintoa ja kävijäryntäyksen. Valitettavaa oli, että vierailijat eivät tulleet jäädäkseen; eivätkä he juurikaan klikkailleet mainoksia. Oli kuitenkin erinomaisen hauskaa saada edes muutamana päivänä yli 4000 kävijää. Nyt vierailijamäärät ovat normalisoituneet - joskin matkaa marraskuun lukemiin on vielä jonkin verran (toivottavasti tätä eroa ei kurota kiinni, vaikka pahoin pelkäänkin, että pian olemme taas nollakävijämäärissä).

Siinä missä mutteri.com on saanut olla rauhassa, aloitin uuden projektin: zhopster.com. Zhopster on nettiteknologioihin pohjautuva muistilista / ostoslista sovellus, mikä toimii tavallisilla internet selaimilla ja erityisesti kännykän selaimella. Palvelun avulla käyttäjä voi luoda itselleen kauppalistan vaikka kotitietokoneella, ja se on saatavilla millä tahansa nettiselaimella; kuten kännykän. Palvelu on optimoitu kännykällä toimivaksi ja siinä on ominaisuuksia jotka on luotu erityisesti kauppalistaa varten. Kännykässä zhopster toimii osoitteessa: http://m.zhopster.com/index.php?l=fi. Tai englanninkielellä osoitteessa http://m.zhopster.com/. Suosittelen tutustumaan - luonnollisesti ilmaiseksi.

Ei kommentteja: